Månedsarkiv: marts 2012

Investering som hobby

Jeg er investeringsrådgiver, jeg rådgiver andre om, hvor det er smartest at investere deres penge. Mange mennesker overlader deres formuer til mig, i håbet om, at mine råd kan give dem et positivt afkast. Jeg gør altid meget ud af at forklare forskellige risiko-profiler, og fortæller længe om faldgruberne ved selv at investere sine spareskillinger som uerfaren investor. Dette gør jeg, både fordi jeg mener, at det skal en investeringsrådgiver gøre, men også fordi jeg gerne vil fralægge mig ethvert ansvar for mine kunders tab.

Det kan lyde unødvendigt hårdt, men det er jo for det første ikke mit ansvar, hvis folk laver fejl, selv hvis jeg har rådgivet dem om et givet salg, for jeg gør det altid med forbehold. Det er op til mine kunders egen fornemmelse af risiko at foretage et valg af investering, så det er ikke min skyld, hvis de får tab på investeringerne.

Fx gav jeg for et par år siden rådgivning til et ældre ægtepar, der gerne ville investere “grønt”. Jeg sagde til dem, at efter min bedste overbevisning, var vindmølleindustrien et temmeligt sikkert kort, fordi der fremover vil blive investeret meget i vedvarende energi. Til dato har de tabt 150.000kr. på vindmølleaktier. Men det var ikke mig, der foretog handlen.

En ikke anerkendt Spindler

Det kan være interessant at læse horoskoper, om man tror på dem eller ej.

Er du født imellem d. 24. oktober og d. 22. november, ja så er du en skorpion. Som skorpion har du ry for at være stærk og en med personlige relationer. Skorpionen er klog og kender svar på meget og ønsker kun at triumfere foran alt og alle, men kender ikke svaret på deres eget liv og lykke.

I kærlighed er skorpionen lidenskabelig og har stærkt begær i sit forhold. Dette gør skorpionen til den dominerende og magthavende i huset, men ikke på en tyranniserende måde. De der er født i skorpionens tegn er elsket af mangt og meget. Øjnene på en skorpion er udtryksfulde og dog så fuld af hemmeligheder og dybe tanker, som den ikke vil dele med nogen. Derfor kan en skorpion blive bitter og ikke tilgivende overfor mennesker der rager i uføre med en skorpion. Med en partner er skorpionen fuldendt og dedikeret til opgaven som intet andet.

Dens skæbneplanet er Pluto, hvilket man også kan se i de hemmelighedsfulde øjne hos skorpionen. Den bestemmer selv hvad den vil vise andre, og vil allerhelst ses som en vinder iblandt sine venner og omgangsfæller.

En skorpion søger råd hos fx løven men er i stand til at rejse sig stærkt efter modgang.

Renovering

Vi bor i Give, og har boet der i snart 15 år, først i et rækkehus, og siden i en ældre murermestervilla, som vi stadig bor i. Da vi flyttede ind, var villaen mildest talt i dårlig stand, men vi havde ikke råd til et nyere hus, eller til selv at bygge nyt, så vi valgte i stedet at renovere et gammelt hus.

Grunden til at jeg skriver her, er fordi jeg vil slå et slag for Danfoss Living, fordi det har gjort en kæmpe forskel for os, da vi renoverede huset, og skulle finde ud af, hvad vi skulle gøre ved husets gamle oliefyr. Fyret skulle ud, og vi skulle tilsluttes fjernvarme, og når vi alligevel var i gang med renoveringer, tænkte vi at vi lige så godt kunne tage den helt store omgang, og isolere huset efter alle kunstens regler. Samtidig fik vi anbefalet at kigge på Danfoss Living produkterne for at spare på varmen og pengene.

Oven i besparelserne har det så også vist sig, at den automatiske styring af varmen i alle rum giver et rigtig godt indeklima, og vi behøver aldrig gå og skrue på radiatorerne mere.