Månedsarkiv: april 2012

Vær til stede i undervisningen

“Hej unger! Har I det godt? I dag skal vi kigge på mobilpriser“. Han fiskede hurtigt sin mappe og bøger op af tasken, og lagde dem på katederet. Klassen så dvaske ud i dag. Det var fredag morgen, første lektion, og han vidste, at de fleste af børnene allerede holdt weekend, rent mentalt. Hans erfaring havde lært ham, at det var klogt at gemme opgaver og emner, der kunne have en flig af ungdoms-interesse i sig, til fredage som denne. Men selv med et matematikemne, der omhandlede mobilpriser, ville det blive svært at motivere den dovne flok på netop denne fredag. Han åbnede mappen, halede en stak kopiark ud, og lagde dem på den nærmeste elevs bord.

“Vil du være sød at tage en kopi, og give videre til din sidemand?”. Eleven gav et uhørligt grynt, rettede sig næsten op, og tog med den største kraftanstrengelse et ark til sig selv, og gav langsomt stakken videre til næste elev. Uden at læse overskriften på arket, eller interessere sig det mindste for, hvad der skulle til at ske, lagde eleven sit hoved ned på armene igen.

Hvorfor blev han dog ved med det her? Var der andre end ham selv, der kunne svare?

Alrdig penge nok

Så står man der i supermarkedet med et bjerg af varer på båndet – varer, som vel at mærke ER kørt igennem scanneren og således blot venter på at blive betalt. Den søde unge mand bag kasseapparatet smiler venligt – som om han vil indikere, at det er okay at betale nu. At sætte sit kreditkort i chiplæseren, taste PIN-koden og lade overførslen ske. Men det sker ikke. For så snart mit kreditkort kommer bare i nærheden af dankort-terminalen, ja så er det som om det skriger til himlen, at det er et tomt kreditkort, jeg står med i hånden. Tomt – ingen penge på kontoen. Havde jeg bare haft en kassekredit, så ville jeg ikke stå i suppedasen med et tomt kreditkort. Havde jeg bare betalt mine regninger til tiden, så banken kunne have mere tiltro til mine evner som rettidig betaler – så kunne jeg have haft en buffer at tage i brug, såfremt min konto havde passeret nul. Men alle disse spekulationer er fuldstændigt ligegyldige på nuværende tidspunkt. Jeg står midt i Super Brugsen med et tomt kreditkort i den ene hånd og en tom pung i den anden – og jeg er fuldstændig lost. Hvad i alverden stiller man på i en sådan situation?

træ trapper

I vores hus er de indendørs trapper lavet af en blanding af fyrretræ og teak. Det ser mærkeligt ud, for der er ikke rigtig nogen gennemgående idé med blandingen af træsorter, der er ikke et mønster, som kan forklare blandingen. Der er heller ikke nogen funktionsmæssig grund til, at en indendørs trappe skulle bygges op af to så forskellige træsorter.

Fyrretræ er vel den billigste træsort, og har en meget lys farve. Træet er løst og let, og indeholder mange knaster og meget harpiks. Det er nemt at arbejde med, og er derfor ideelt til mange hobbyprojekter. Men det SER også billigt ud, og derfor bruges det ofte til usynlige “skeletter” i trækonstruktioner, eller det males eller behandles på anden vis, så det får en farve, og ikke ser så billigt ud. Det gælder fx for mange malede trædøre, skyggelister osv.

Teaktræ er nærmest modsætningen til fyrretræ: det er meget mørkt, det er dyrt, det er tungt og tæt, svært at skrue og bore i, og indeholder næsten ingen knaster. Når man så vælger at bygge en indendørs trappe af fyrretræ sammen med teaktræ, giver det ikke meget mening. Vi har ikke kunnet opspore bygherren, for at spørge ham om meningen med galskaben.

Når du kan blive gravid

Ægløsningstest bruges til at finde det bestemte tidspunkt hvor kvinden har ægløsning. Dette er den tid, hvor det er lettest at blive gravid. Ægløsningen sker en gang om måneden i kvindens cyklus, hvilket cirka er omkring 14 dage før den næste menstruation. Dog er det tit kun muligt at blive gravid nogle få dage om måneden, når ægløsningen finder sted.
En ægløsningstest er derfor den korrekte måde, at finde disse dage på. En ægløsningstest laves med urin, og i denne stiger indholdet af LH lige inden ægløsningen.
Forskellige muligheder for at teste
Der er nogle forskellige muligheder for at blive testet, både med stave, strimmel eller en digital test. Strimlen er den billigste test til omkring 5 kr., dog skal der laves flere tests for at få et mere sikkert resultat. Digitale tests er de mest sikre, her kan du bl.a. vælge en Clearblue digital ægløsningstest. Denne er utrolig nem at anvende, samt den giver et utrolig sikkert resultat. Dog er denne også en smule dyrere omkring 35 kr. pr. stk. Ægløsningstest staven er smart, da urinen ikke skal opsamles først som den skal med strimler, her er der også 7 i en pakke, som hver koster omkring de 11. kr.

Videnskab i tøj?

Babytøj er en videnskab efterhånden! Det har jeg konstateret efter at jeg for fire måneder siden fik en nevø. Der var engang, hvor tøj var tøj. Den eneste forskel på de enkelte stykker tøj var størrelsen på det – ja naturligvis foruden farve og mønster. Sådan er det ikke længere – og slet ikke, når det kommer til babytøj! Jeg ville – som den gode moster, jeg er – investere i en lille gave til min nye nevø. Legetøj har han allerede i massevis – til trods for hans beskedne alder. Så jeg fandt på at købe babytøj til ham! Med den vækstkurve, han pt. lægger for dagen, ja så er der stor udskiftning i hans babytøj. Det når nærmest at blive for småt i den tid der går, fra det bliver indkøbt og til det er vasket og klar til brug. Følgelig tog jeg i byen for at kigge på babytøj til ham. Og det var her, jeg gjorde min opdagelse. For ikke nok med at skulle vælge den rette størrelse, ja så skulle jeg også tage stilling til, om jeg ville have babytøj i økologisk bomuld eller om det skulle være fairtrade eller det skulle være uden farvestoffer eller tusind andre ting. Aldrig havde jeg troet det kunne være så kompliceret at købe babytøj!

kan det være tilfældigt

Nu var det anden gang på en måned, det kunne ikke være et tilfælde, selvom hun havde meget svært ved at acceptere, at et horoskop i et dameblad skulle kunne tale sandt. Hun var uddannet mikrobiolog, hun var videnskabskvinde, hun troede på facts, hun troede på undersøgelser, statistikker, analyser, forskning. Hun troede ikke på gud, spiritualitet, reinkarnation, astrologi eller horoskoper.

Nu var verden blevet skæv. Over den sidste måned var det som om hendes liv havde taget en drejning, eller måske snarere en vridning. Det føltes ikke som om hendes liv havde skiftet retning, eller som om hun skulle foretage sig andre ting. Det føltes mere som om hele verden omkring hende, universet, havde ændret struktur, havde omarrangeret alle atomer en lillebitte smule. Nogle atomer havde byttet plads, helt usynligt og umærkeligt, men nok til at man kunne tale om en forandring i grundlaget for hendes livssyn.

I hendes horoskop de sidste to uger havde der stået nogle meget generelle ting, som der altid gjorde, som kunne passe på hvad som helst og hvem som helst. Men så havde der også stået disse helt specifikke ting, som hun havde følt sig ramt af, som måtte gælde hende, helt personligt.

i kamp mod dårlig ånde

Vil du gøre det over med dårlig ånde? Så er SB12 lige noget for dig. Dårlig ånde kan også være ubehageligt, og dette kan der nu komme bugt med. Dårlig ånde kan komme pga. dårlig mund hygiejne eller f.eks. tandkødsbetændelse. Dette lider mange mennesker af, og derfor er SB12 noget alle kan bruge.
SB12 findes både som tandpasta, mundskyl og som en refill til din mundskyld. Mundskyllet fra SB12 er imod dårlig ånde og indeholder flour. Mundskyllemidlet neutraliserer processerne der giver dig dårlig ånde, og derved undgår du at andre afskyr at stå tæt på dig. SB12 virker i 12 timer, og derved har det også navnet derefter.
SB12 har en ekstra bonus, nemlig hjælp til stærkere tænder. SB12 indeholder 0,05 procent natriumfluorid, som beskytter imod karies. Derfor kan dette helt klart anbefales.
SB12 tandpastaen er en nyhed, denne modvirker dårlig ånde samt bekæmper karies som giver dig huller i tænderne. SB12 tandpasta kan købes på Apoteket samt Matas til en overskuelig pris på omkring de 79 kr.
Så hvis du vil have en frisk mund samt en god ånde, så køb SB12. SB12 er et sikkert hit, og kan bruges af alle med dårlig mundhygiejne eller personer der ønsker at udelukke dette.

masser af iNews

Det nye og det smarte – VI har det
Den anden dag sad jeg og kiggede et reklamekatalog igennem for at se, hvad der var af iPhone nyheder. Én ting er jo telefonerne – de såkaldte smartphones – og på den front kommer der jo ofte nye modeller. Men også til de specifikke smartphones ses gang på gang nyheder. Blandt de iPhone nyheder, jeg så i reklamekataloget forleden, kan jeg nævne en ny type af høretelefoner samt en endnu bedre højttaler til at afspille den musik, som man har på sin telefon. Udviklingen på området går stærkt og der er hård kamp i branchen om at være de første til at præsentere noget nyt.

Bad news?
Jeg har flere gange oplevet, at kort tid efter investering i en ny smartphone, ja så kommer Apple med iPhone nyheder, som fuldstændig overgår hvad min nyeste investering formår. Det kan være frustrerende. Men efter jeg har ændret holdning til min mobiltelefon, har jeg ikke problemer på den front længere. Jeg er nemlig fuldstændig ligeglad med, hvad der er nyt og smart – jeg vil have den mobiltelefon, som jeg bedst kan lide. Og efter min holdningsændring kan Apple bare komme med alle de iPhone nyheder, de vil.

Skal bare have det ind med ske

Trapp

“Hey, du! Hvordan skriver man trappe på norsk?”.

Trapp! For fjerde gang”. Hun blev mere og mere irriteret på ham. Nu havde hun været ansat her i fire år, og han kunne stadig ikke huske hendes navn. Han var ligeglad.

“Jaja. Altså trapp med to p’er, eller hvad?”.

“Ja. Stadig med to p’er. Det har ikke ændret sig siden i går”. Sarkasme var spildt på ham. Manden havde ingen humor, og forstod slet ikke ironi. Det var altid underholdende at fortælle om ham til selskaber, hendes tumpede chef, og alle hans selvindbildte management-kompetencer, men det var knap så morsomt, når hun sad over for ham på kontoret.

“Hmm. Det ser altså forkert ud i overskriften. Trapp. Jeg ville gerne have et a på til sidst”. Ofte talte han som om han havde magt over hele verden, at den ville rette sig efter hans forgodtbefindende, hvis han bare vinkede lidt med hånden.

Hun ville ikke nedværdige sig til at svare ham en gang til, så hun slog op under “trappe” i computer-ordbogen, og drejede skærmen om mod ham, så han selv kunne se. Hun sagde ikke noget, men lod ham selv læse på skærmen.

“Hm”, sagde han. Og det var det.

Skjulte abonementer

Når man sidder der i sofaen en stille torsdag aften i den bedste sendetid og prøver at følge med i sin yndlings kriminalserie på tv3, så er det træls at det hele bliver afbrudt af de der jævne og lange reklameblokke. For ikke nok med at der er så mange af dem i så lang tid, som der er. Nej, du når jo aldrig at læse hvad der reelt set står med småt.

Hvis du en sjælden gang dristes til at sætte dig for at finde ud af hvad, der egentlig står under reklamebillederne for en mobiltelefon, så kan du lige så godt give op. Den tilsyneladende yderst gode pris bliver blæst stort op, men der står altid noget med småt. Derfor er prisen på en mobiltelefon svær at regne ud.

Mobiltelefonpriserne svinger ikke som så mange andre ting, men det er så skæve beløb, at du ikke kan gætte på det. Hvilken telefon er den billigste? Hvilken dækker bedst mine behov, men stadig til den rette pris? Det kan være svært at finde det rigtige, men der findes da heldigvis flere hjemmesider, hvor man kan sammenligne de totale priser på mobiltelefoner.