Månedsarkiv: juni 2012

Sommerhus

“Hej mor, nu har jeg altså lejet et sommerhus i Søndervig”.

“Nåh? Det var da vist ikke det vi blev enige om, da søs var med”.

“Nej, jeg ved det godt. Jeg har talt med søs, og har forklaret hende hvorfor, og hun er med på et sommerhus i Søndervig”.

“Jamen, så har jeg måske ikke noget at skulle have sagt?”

“Altså hør lige mor. Vi blev enige om, at jeg skulle have ansvar for at finde et sommerhus, så derfor kan jeg vel godt tage en selvstændig beslutning, ikke?”

“Jojo, jovist, men måske skulle du lige have spurgt en ekstra gang. Jeg ved da ikke om jeg vil i sommerhus i Søndervig”.

“Okay, inden det her kører helt af sporet, skal du lige have hele historien med”.

“Nåhja, sådan var det heller ikke ment”.

“Godt så. Jeg havde først fundet et sommerhus, der hvor vi havde aftalt, men det levede altså ikke helt op til alle de krav, der var blevet stillet. Jeg fortalte lidt om det på arbejde, og pludselig er der en af pigerne, der siger, at hendes forældre har det lækreste sommerhus i Søndervig, som vi kan leje BILLIGT i den uge, hvis vi bare slår til med det samme!”

Salgskurset

“Hæy. God morgen”.

“God morgen. Travlt?”

“Narj, ikke rigtig. Skal du også med på det der gratis salgskursus i morgen?”

“Er det gratis? Hvorfor siger du det på den måde?”

“Ja, det er gratis. Det var vist ikke meningen at vi skulle vide det. Men jeg fandt beskrivelsen af kurset på nettet, og der stod, at det var gratis”.

“Det bliver det vel ikke nødvendigvis ringere af?”

“Mjah, det må vi jo så se. Jeg undrer mig bare højt. Hvorfor udbyder en virksomhed et kursus gratis, når alle deres konkurrenter tager penge for det samme? Det lyder lidt utjekket”.

“Det ved jeg da ikke. Det kan jo bare være et introduktionstilbud, for at se om folk er tilfredse, og hvis de er, køber de jo nok det næste kursus hos den udbyder. Du kan ikke rigtig vide, hvorfor det er gratis, og derfor kan du jo heller ikke rigtig vide noget om, om det har noget med kvaliteten af kurset at gøre”.

“Nej, nej, det er da rigtig nok. Men skal du med?”

“Ja, det tror jeg hele afdelingen skal. Har lidt travlt, så jeg har ikke lige fået talt med nogen om det”.

“Okay. Men så ses vi på gratis salgskursus i morgen tidlig”.

Min søgen efter billig dametøj

Billigt dametøj findes mange forskellige steder den dag i dag. Mange søger også billig dametøj, kvinder som regel har den trang til at få mere og mere tøj, og det er ikke alle der har råd til at købe, det dyreste af det dyreste dametøj. Billig dametøj kan findes både mange steder på nettet, men også i mange butikker. Især er mange folk begyndt at bruge genbrugs, eller såkaldte second hand butikker, til at købe ikke bare billig dametøj, men generelt billigt tøj. Jeg har blandt andet selv været ude for på det sidste, at jeg gerne ville have noget nyt tøj, og helst forholdsvist billigt, så jeg gik på nettet for at søge på billigt dametøj. Umiddelbart når man søger, kommer der en masse fine hjemmesider op med en masse fint dametøj, men der kom også et par sider op som var meget baseret på second hand princippet, eller genbrugs princippet, hvor man kan sælge sit tøj videre. Inde på de sider, var det faktisk rimelig let at finde noget billig dametøj, og samtidig også noget der så rimelig godt ud. Men jeg sad og ledte i lang tid på forskellige sider efter det billige dametøj , og fandt også mange gode sider.

Billige bredbåndsforbindelser

Hvem vil ikke gerne vide, hvordan man finder det billigste bredbånd? Rigtig mange danske internetbrugere er efterhånden på internettet via bredbånd, men alle betaler bestemt ikke lige meget for det.

Lige som med de fleste andre ting, der koster penge, findes der på nettet tjenester, der sammenligner priser på forskellige bredbånds løsninger. Hvis man bruger en af disse tjenester, skulle det være nogenlunde ligetil at finde det billigste bredbånd. Men det er desværre ikke hele historien.

Når man får installeret en bredbåndsforbindelse er der flere faktorer at tage hensyn til, inden man kan træffe sit valg, og dermed kan det også være lidt vanskeligt at sammenligne priser direkte på de forskellige udbyderes tilbud. For eksempel skal man gøre op med sig selv, hvor hurtig en forbindelse man ønsker, hvilket er afhængig af ens daglige behov. Hvis man primært kun surfer lidt, læser nyheder og tjekker mails, har man naturligvis ikke det samme behov som en bruger, der dagligt ser film på nettet, eller downloader store mængder musik. Priserne på disse to løsninger er derfor ikke umiddelbart sammenlignelige.

En anden faktor ved valg af det billigste bredbånd er tilgængelighed, da du ikke kan være sikker på, at den billigste løsning udbydes i netop din by eller dit kvarter.

Weekendarbejde

“Halløj, hvor skal I to nu hen?”. Hans kone og søn stod i entréen, da han kom ind, og var i færd med at tage overtøj på.

“Vi skal se på børnesko“, sagde hun med et træt smil. “Der er lørdags udsalg”.

“Ja, far! Jeg skal have nye børnesko, og de kan lyse! Der er lys i hælen når man går! Alle de andre har dem henne i børnehaven!”

“Ja, lad os nu lige se hvad de har først”, sagde hans kone henvendt til luften. Hun virkede fraværende.

“Og mor siger vi skal have iiiiis! Yes!”

“I er da nogle heldige asener, hva? Jeg er nødt til lige at kigge på noget, der er møde igen i morgen aften, det skal være på plads, inden kunden kommer mandag morgen. Jeg er k…”

“Jaja. Vi tager bare ind til byen nu. Vi handler til aftensmad. Vi ses”. Hun gennede den hoppende dreng ud af døren uden at kigge op.

“Jamen, så hejhej”, sagde han til den lukkede dør.

Det havde været et krævende møde på kontoret. Det havde kun varet et par timer, men det havde været akut og uforberedt. Han plejede ellers ikke at tage derind i weekenden. Ikke hver weekend, i hvert fald.

Nyuddannet landinspektør

Som nyuddannet er det ikke særlig ofte at man med det samme bliver kastet ud i felten. Men det er dog tilfældet for nogle enkelte, mens de andre må arbejde sig frem til målet. Som landinspektør er man den med det overordnede overblik, hvilket i tilfældet som landinspektør i København er noget af en mundfuld.
Kommer man som nyuddannet ude fra det vestlige Jylland, så er både arbejdsmetoder og menneskernes holdning til forskellige processer vidt forskellig fra det vante.
En landinspektør i København kan på arbejdspladsen komme i nærkontakt med meget store virksomheder der har ønsker og krav til deres byggegrund, men samtidig sidder man også med en lovskrivelse der fortæller hvad man må og ikke må. At koordinere disse to enheder er en proces som man kun kan gennemføre hvis man står tidligt op. Udover at tilfredsstille alle parter, skal man som landinspektør også forholde sig til de geografiske krav og befolkningens velbefindende. I København kan dette være en større opgave. Ikke mange beboere er glade for at en bygning højere end deres egen bliver deres nabo, mens mindre fabrikker og værksteder larmer og griser – og så kan det jo også nedsætte en ejendoms værdi hvis naboen er en fabrik.

Sommerhus til salg

Mine svigerforældre ejer et sommerhus på Djursland, som de selv byggede for over tredive år siden. Huset er rigtig hyggeligt, det ligger tilbagetrukket på en meget stor grund, og det er omgivet af en skøn natur, tæt på store skove og en dejlig badestrand. Desuden er der ikke langt til et udmærket udvalg af dagligvarebutikker.

Lige så længe som jeg har været en del af familien, har vi brugt sommerhuset mindst to gang om året. En uge i sommerferien, og en forlænget weekend hist og pist. Vores børn er vokset op med det sommerhus, og elsker ligesom os at komme derop. Det er en fantastisk afslappet oplevelse at komme derhen, når vi kender huset som vores egen lejlighed, og der samtidig ikke er alle de distraktioner, som vi er vant til fra hverdagen.

Desværre er sommerhuset sat til salg. Mine svigerforældre er blevet gamle, og har svært ved at blive ved med at vedligeholde huset. Siden de gik på pension, har de slet ikke brugt deres sommehus så meget som de havde regnet med, og derfor mener de, at de lige så godt kunne sælge det, og komme ud at rejse for pengene. Vi ville gerne købe det, men har desværre slet ikke råd til det.

Solcreme

Solcreme til børn er vigtigt. I gamle dage, eller i hvert fald da jeg var barn, tænkte man ikke så meget over det. Hvis man lå i solen for længe, blev man rød, så man lod være med at ligge for længe i solen, eller man måtte leve med at huden skallede af.

Man kunne selvfølgelig ikke forbyde børn at lege ude, når solen skinnede, men eftersom solcreme til børn ikke rigtig var opfundet, havde man ikke mange muligheder for beskyttelse. En solhat, lange ærmer i stedet for t-shirts, og nogle gange smurte man bare almindelig fugtighedscreme på børnene, og troede at det nok hjalp. Det gjorde det naturligvis ikke, for almindelig creme indeholder ingenting, der kan blokere solens skadelige stråler.

Bevidstheden om solens skadelige virkning på huden blev almindelig, da folk fandt ud af, at overdreven solbadning øger risikoen for hudkræft betragteligt. Dette faktum samlede producenterne hurtigt op, og solcreme blev en stor forretning. Forældre er samtidig blevet generelt mere opmærksomme på deres børns sundhed, og derfor blev solcreme til børn også en god forretning. I dag ville det være utænkeligt for de fleste forældre at sende deres børn ud at lege i solen uden solcreme.