Månedsarkiv: oktober 2012

Rent hjem

Mine forældre trænger til hjemmeservice. Desværre vil de ikke indrømme det. Jeg tror, at hvis en visitator fra kommunen kom ud og så, hvor beskidt de lever, ville de kunne få bevilget timer til hjemmehjælp, eller i hvert fald hjemmeservice. Men de vil ikke indrømme det, og jeg bryder mig ikke om at presse for meget på.

Jeg tror de har vænnet sig til, at de kommer mindre og mindre i bad, og til at der bliver mere og mere beskidt i deres hjem. Enten ser de ikke, at der trænger til rengøring, eller også vil de ikke lade sig mærke med det, fordi de så er nødt til at bede om hjælp, og de vil så nødig ligge nogen til last.

Men det er snart nødvendigt med hjemmeservice! Deres personlige pleje er ved at være så mangelfuld, at mine børn også har bemærket at mine forældre lugter når vi besøger dem, og de får et kram. På badeværelset stinker der efterhånden så slemt, at almindelig rengøring ikke ville kunne fjerne lugten. Jeg har flere gange tilbudt at tage rengøringen derude, men så siger min mor, og jeg bestemt ikke skal yde dem hjemmeservice, det kan hun selv klare. Men næste gang jeg så besøger dem, er der stadig ikke gjort rent.

Et hus med knæk

Vi vil bygge et vinkelhus, det har vi bestemt os for. Dernæst må vi så se, hvad vi ellers kan finde på ift. indretning, materialevalg osv. Det må ikke være for dyrt, så det bliver sandsynligvis et typehus, måske med små modifikationer. Vi er ikke så kræsne, når det kommer til materialer, mursten, tagsten og al den slags, det skal bare være solidt håndværk til en fornuftig pris, og så skal det føles hjemligt.

Grunden til at det absolut skal være et vinkelhus, er at byggegrunden indbyder til det. Vi har købt en grund, hvor der allerede står et gammelt vinkelhus, der hidtil har fungeret som sommerhus. Huset er meget lille og forfaldent, og det har hele tiden været planen at det skulle rives ned. Vi har prøvet at holde lidt ferie derude i et par dage, for at få en fornemmelse af hvordan grunden er, og hvor det ville være optimalt at placere vores nye hus.

Der er en lille lund med nogle gamle frugttræer, som naturligvis skal bevares, og der er en indkørsel med nogle store gamle træer, som vi også vil beholde. Vi fandt også hurtigt ud af, at det gamle vinkelhus lå perfekt på grunden, og at det gav god mening med vinklen også.