Månedsarkiv: november 2012

Glædelige overraskelser

Hun havde fået to par nye nylonstrømper i julegave. Det var den eneste pakke, som hun ikke på forhånd vidste hvad indeholdt. Hun havde fået en slem vane med at kigge i alle skabe og gemmer i huset, for at se om hun kunne finde sine julegaver, og når hun fandt dem, kiggede hun i dem. Det var ikke længere noget hun tænkte over, eller havde samvittighedskvaler over, det var blevet en vane.

Men i år var anderledes. Da hun havde åbnet pakken med nylonstrømper, var hun blevet skuffet. Hun havde håbet på, at hun ville få nogle flere gaver, som hun ikke vidste hvad indeholdt, det havde hun oplevet andre juleaftener, men i år havde der kun været denne ene pakke med nylonstrømper. Der havde også været andre pakker med tøj, strømpebukser, en bluse, to tørklæder, men disse pakker havde ligget i hendes forældre klædeskab, og derfor kendte hun allerede indholdet.

Hun vidste ikke helt, hvorfor hun blev så skuffet i år. Det var endnu ikke gået op for hende, at hun måske godt kunne lide at blive overrasket, at hun i virkeligheden savnede de uskyldige juleaftener for mange år siden, hvor alle gaver indeholdt overraskelser, og så var det måske ligegyldigt, om de indeholdt nylonstrømper eller hvad.

Lys gaveide

Hendes bror havde fødselsdag, og hun skulle selvfølgelig nå at købe en gave. Han ønskede sig som sædvanligt ingenting. “Hvis bare i kommer og fejrer mig er jeg glad”, havde han sagt. Men selvfølgelig skulle hun have noget med. Det skulle man jo.
Hun havde alligevel fået presset et par ønsker ud af ham. Whisky, led spot og noget udstyr til hans højt elskede Weber-grill. Hun synes det var nogle ufattelig kedelige ønsker, og hun brokkede sig over, at hendes bror aldrig kunne finde på nogle kreative ønsker. Hendes mand forsøgte at forklare hende, at der jo bare var forskel på dem, og at han nok ville blive glad for et led spot, selvom hun synes det var kedeligt. Men hun insisterede på at finde en mere spændende gave. Hun gik i alverdens butikker. Kiggede efter tøj, sko. Duftede til forskellige parfumer. Overvejede. Der var masser af lækre ting. Hun fandt op til flere trøjer, hun forelskede sig helt i, men hun vidste, at hendes bror bare ville smile falskt – han ville lade som om han elskede dem, for derefter bare at smide dem ind i skabet og aldrig finde dem frem igen.
Så hun kørte hjem og fandt computeren frem. På lysexperten.dk fandt hun et led spot som han ønskede sig. Hun købte det til ham. Da hun modtog det med posten, pakkede hun det flot ind, og skrev et sødt kort. Så er det da ikke helt så kedeligt, tænkte hun.
Men han blev glad da han åbnede pakken og så led spottet, kunne hun se. Oprigtigt glad.

Problemets rod

Hun havde gået for sig selv i flere dage og tænkt på, at det der skulle til for at redde deres skrantende forhold, var parterapi. Generelt var de rigtig gode til at tale sammen om tingene, det havde de altid været, og alle de problemer og udfordringer, som de hidtil var stødt på, havde de selv kunnet løse. Men denne gang var anderledes, denne gang troede hun ikke de selv kunne overkomme forhindringen, og hvis de ville fortsætte som par, måtte de have hjælp af en professionnel, de måtte gå i parterapi.

Problemet var bare, at hun på forhånd vidste, hvordan hendes mand ville reagere på forslaget. Han ville hade hvis de skulle i parterapi, han ville hade enhver form for terapi, også hvis den var individuel.

De havde tidligere talt om nogle af deres venner, der åbent havde fortalt om, at de gik i parterapi, fordi de ikke selv kunne håndtere problemerne i deres parforhold. Det havde hjulpet dem, men efterfølgende havde hendes mand kun hån til overs for dem. – Hvis man er så langt ude, at man virkelig er nødt til at gå i parterapi, kan man ligeså godt lægge sig ned og give op, havde han sagt til hende.