Det sidste farvel

Fra fødslen af har vi nederlag og sejre, vi taber og vi vinder. Men på trods af alle sejrene i livet, er der stadig en dag hvor vi alle må sige farvel. Den dag hvor vi ikke længere er blandt andre på helt samme måde som før. Når den dag kommer, så står familie og venner ofte med nogle svære valg tilbage.
I Danmark har man i mange år haft tradition for at tænke mere på den afdøde end egentlig på hvordan alle andre tænker. I baltiske lande fejrer man den afdødes bortgang til en bedre verden, hvor vi nærmere tænker på det som et sidste farvel, der skal være så rart og stilfuldt som muligt.
En begravelse åbner netop op for alle disse forskellige muligheder for en afsked. Hvad end den skal være enkel eller med flotte farver, så er det helt op til den enkelte, og bedemanden er kun til for at hjælpe. Men nu hvor man står med alle disse valg, så kan det nogle gange også blive for meget selv at skulle overskue ved begravelsen, og det er netop her at en bedemand kan komme ind i billedet. De har prøvet det mange gange før og er klar på at snakke om tingene, for de ved at det er en svær situation at stå i. Hvor stilfuld skal den være? Skal det kun være hvide roser i kirken? Hvad med musik – skal der stå en violinist når kisten sænkes ned i graven?

Elholm Begravelse i Hellerup kan fx være den bedemand.
Vi står alle med så mange spørgsmål når vores allerkæreste går bort og føler ikke at nogen kan give os svar, men så skal man bare spørge det rigtige sted. Det er altid op til den enkelte hvordan afskeden skal foregå, med farver eller ej, enkel og stilfuld eller ej. Valget er dit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *