Sol og olie

Han havde længe prøvet at overbevise verden om, at solenergi er vejen frem, hvis vi skal gøre os uafhængige af fossile brændstoffer som olie, gas og kul. Og han fandt det ikke svært at overbevise folk om, at inden for en overskuelig årrække ville alverdens oliekilder, gas- og kullagre være tømt, eller for besværlige og dyre at udvinde noget fra, så der var ikke noget valg, der var kun alternativerne som fx solenergi tilbage som fornuftige valg.

Det han imidlertid havde svært ved at overbevise folk om, var at det var lige NU, der skulle handles; at det ikke gav nogen som helst mening at vente med at investere i alternativ energi; at det snart var for sent. Når pengefolk, regeringsledere og lignende opdagede, hvor mange penge der i virkeligheden skulle bruges, mens de sad ved magten, for at foretage en gennemgribende investering i vind- og solenergi, blev deres øjne blanke, og de begyndte at afvige fra deres mere idealistiske holdninger til fremtidens energiproblemer.

Der kom altid en masse væven og kompromissøgning ind i billedet, og magthaverne og pengemændene valgte halve løsninger, der skulle forsøge at spille på både de fossile brændstoffer og på sol og vind på samme tid. Det var ikke holdbart, men ingen ville handle derefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *